sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Paulo Coelho: Alkemisti

Tämä kirja ja kirjailija on roikkunut lukulistallani jo vuosikausia. Nyt se sitten vihdoin osui kohdalle. Kannen mukaan kirjaa on myyty 30 miljoonaa kappaletta, ja teksti käännetty 58 kielelle (vuoden 2005 tilanne). Huima suosio siis. Eikä suosion syitä ole vaikea hakea.

Teksti on äärettömän sujuvaa ja helppolukuista. Kirjassa on selkeä tarina, joka etenee rivakasti, ilman pitkästyttäviä paatoksia. Sanomakin tuodaan julki selvästi ja kiertelemättä. Kaikenkaikkiaan todella viihdyttävää lukemista, jota lukiessa voi kevyesti inspiroitua tarkastelemaan omaa elämäänsä. Laittaisin tämän samaan sarjaan Lokki Joonatanin kanssa. Ihana kirja, joka jättää lukijalle miellyttävän olon. Tunteen, kuin olisi jo oikeasti tehnytkin jotain oman elämänsä eteen.


"Olen Salemin kuningas, vanhus oli sanonut.
"Miksi kuningas puhuisi paimenelle?" poika kysyi häpeissään ja ihmeissään. "Siihen on monta syytä. Mutta sanokaamme tärkeimmäksi syyksi sen, että olet onnistunut löytämään elämäntiesi."
Poika ei tiennyt mitään elämäntiestä.
"Se on kaikkea sitä mitä olet halunnut aina toteuttaa elämässäsi. Jokainen tuntee nuorena elämäntiensä. Siinä vaiheessa kaikki on selvää ja mahdollista eivätkä ihmiset pelkää unelmoida tai toteuttaa toiveitaan. Mutta kun aika kuluu, jokin mystinen voima alkaa toistaa ihmiselle, että elämäntietä ei voi seurata." "

1 kommentti:

  1. Coelhon kirjoja on kiva lukea, minulla hänen almanakkakin, sitaatteja kirjoista.

    VastaaPoista