maanantai 4. tammikuuta 2010

Kari Hotakainen: Elämä ja muita juttuja

Elämä ja muita juttuja,  on kokoelma Hotakaisen Helsingin Sanomain kolumneja vuosilta 1997-2000. Eihän niissä mitään varsinaista vikaa ole, sujuvaa sanailua ajankohtaisista aiheista. Ongelmana on vaan, että se, mikä oli vaikkapa vuonna 1995 ajankohtaiselle tuntuva aihe, ei sitä välttämättä tänä päivänä enää ole. Suurin osa jutuista on kuitenkin sen verran pintaliitoa, etteivät ne oikein kestä ajan hammasta. Toki joukossa on ajattomampiakin juttuja, mutta tietty liian yksityiskohtainen ajankohtaisuus häiritsee kautta linjan. Vähän jäi ihmetyttämään, miksi nämä on kirjaksi koottu?


Alku kirjoituksesta "Lyhyt johdatus alalle (eli kirja KK:lle)"

"Hyvää huomenta Kata Kärkkäinen!

Lähestyn Sinua vanhempana valtiomiehenä nyt kun esikoisromaanisi myötä otat ratkaisevan askeleen kirjallisuuden tuuliselle savannille.

Tunnen Sinua vain haastattelujen kautta. Niissä kerrot hyvin tietäväsi, miten kulttuuripiirit suhtautuvat ex-alastonmalliin, joka tunkeutuu romaanillaan heidän alueelleen. Olet sanojesi mukaan varautunut pahimpaan, eli toimit koin liikenneturva lapsuudessani: ennakoi tuleva tilaan. Ymmärrän pelkosi, mutta en tiedä ohuesta tuttavapiiristäni ketään, joka olisi haukkunut romaanisi ennen sen julkaisemista. Päinvastoin, ilman pienintäkään ivaa toivon, että romaanisi on kirkas ja syvä. Minulle on täysin yhdentekevää, kirjoittaako seuraavan modernin merkkiteoksen ex-joku vai uuttera kirjallisuudenopiskelija."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti