maanantai 21. syyskuuta 2009

Valitut Palat: Puolen tunnin puutarhuri

Tätä kirjaa olisi suloista lukea kovalla helteellä, riippukeinun varjossa loikoillessa. Kivoja kuvia, huolettomien ajatusten seuraksi. Jos jossain kohtaa viitataankin tylsiin rikkaruohoihin tai maanmuokkaamisiin, niissäkin kuvissa on sievän värisiä työkaluja, joilla voi söpösti vähän harailla maan pintaa. Perustamistöihin vain viitataan siveästi, rasittamatta lukijaa liikaa ajatuksella kovasta työstä.

Mutta silti, ei tämä missään nimessä huono kirja ole. Sovellettu ihan hyvin suomalaisiin oloihin, ja paljon, paljon kuvia kokonaisuuksista. Kovin monissa puutarhakirjoissakin kun pakkaa olemaan vaan toinen toistaan enemmän väritettyjä lähikuvia yksittäisistä kukista.

"Kauniina kesäpäivänä on ihanaa kuljeskella puutarhan vehreydessä: pieni puuhailu tuntuu huvitukselta ja rentouttaa mieltä. Kuihtuneiden kukkien nyppiminen on mukavaa, kun työn tulos näkyy heti. Ohjailenpa tuota kärhöä hiukan ja kiinnitän tuon uuden verson kauniisti esille... Siistinpä tuota pallotuijaa hieman, jotta siitä tulee oikein sileän pallomainen... Pientä puuhaa on jokaiselle päivälle."

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä asennetreeniltä :)
    Kun usein tuppaa olemaan niin että puutarhassa vain mieluusti lojuisi tai sitten kun hommat huutaa tekijäänsä liian kovaan ääneen-huhkitaan hiki päässä...välimuoto olisi juuri tuo asenne: "nypinpä nyt hiukan ja kuopsutan pikkaisen"

    R&T

    VastaaPoista
  2. Vähän päivässä, paljon viikossa. Noin kun sen osaisikin ottaa.

    VastaaPoista